Esiet sveicināti jaunajā Koka Rīgas mājaslapā!

1.decembrī laipni aicināti uz festivāla “Prozas lasījumi” atklāšanu!

30 novembris, 2015

Foto: Inese Kalniņa

No 1. decembra līdz 6. decembrim jau divdesmito reizi Rīgā norisināsies literatūras festivāls “Prozas lasījumi”, vairāk nekā desmit pasākumos dažādās Rīgas vietās piedāvājot autoru lasījumus, literārās meistarklases un grāmatu atvēršanu svētkus.
Festivāla ATKLĀŠANAS pasākums notiks 1. decembra vakarā, plkst. 18.00, koka ēku renovācija centrā “Koka Rīga” (Krāsotāju ielā 12) ar iepriekšējo festivālu laureātu un atzītu autoru – rakstnieku Paula Bankovska, Ingas Ābeles, Jura Zvirgzdiņa, Māra Mikulāna un Kurzemes prozas lasījumu laureātes Ilgas Katlapas lasījumiem.
Pasākumu vadīs un sildīs Improvizācijas teātra aktieri Krišjānis Berķis un Elīna Geida.

Katru priekšnesumu vērtēs nozares profesionāļu un alternatīvā žūrija, veiksmīgāko jaundarbu autoriem festivāla noslēgumā piešķirot balvas.

Ieeja pasākumā – bez maksas.


______________________________________________
No nelieliem lasījumiem Andreja Upīša dzīvoklī 1995. gadā līdz daudzveidīgam literatūras festivālam 2015. gadā visā Rīgā – “Prozas lasījumi” 20 gadu laikā pārtapuši par vienu no centrālajiem literārajiem notikumiem valstī un kļuvuši par nozīmīgu ikgadēju atskaites punktu pašmāju rakstniecībā.


Šogad festivāls norisināsies divdesmito reizi un priecēs ar plašāku programmu, ļaujot autoriem un lasītājiem satikties aci pret aci ne tikai lasījumos, bet arī literārajās meistarklasēs un grāmatu atvēršanas svētkos, pulcējot gan pazīstamus Latvijas rakstniekus, gan jaunos autorus, kā arī īpaši aicinātus ārvalstu viesus.