Esiet sveicināti jaunajā Koka Rīgas mājaslapā!

Aicinājums uz semināru!

12 maijs, 2022

Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvalde  aicina apkaimju pārstāvjus uz semināru 19. maijā plkst. 14.00  Krāsotāju ielā 12, Rīgā, kura laikā Pārvaldes pārstāvji iepazīstinās ar līdzfinansējuma programmu kultūrvēsturisko ēku un to vēsturisko elementu atjaunošanai, savukārt eksperti no Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes skaidros kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas nepieciešamību, biežākās kļūdas un  šķēršļus, ar kādiem jāsaskaras īpašniekiem atjaunošanas procesā.

Vēsturisko ēku īpašnieki, kas jau veiksmīgi izmantojuši pašvaldības līdzfinansējumu ēku atjaunošanā, iepazīstinās ar savu motivāciju izvēlēties restaurācijas ceļu, kā arī ar  praktisko pieredzi līdzfinansējuma  saņemšanā objektos Volguntes un Friča Brīvzemnieka ielās.

Tā kā viens no sarežģītākajiem posmiem ēkas sakārtošanā nereti ir īpašnieku kopības vienošanās, savā pieredzē par biedrības izveidi, lēmumu pieņemšanu un apsaimniekotāja maiņu dalīsies “Blaumaņa 6” biedrība. Semināra programmu noslēgs “Torņkalna attīstības biedrības” vadītājs un Rīgas domes deputāts Valdis Gavars ar diskusiju par izaicinājumiem, ar kādiem jāsaskaras vēsturisko ēku īpašniekiem un iespējamiem risinājumiem, kā arī Pārvalde aicinās uz diskusiju par pašvaldības atbalsta nepieciešamību teritoriju labiekārtošanai.

Reģistrācija pasākumam https://ej.uz/ekuatjaunosana

Semināra programma:

LaiksPasākumsVadītājs
14.00 – 14.20Pasākuma atklāšana, dalībnieku iepazīstināšana ar līdzfinansējuma programmas noteikumiem, jaunumiRīgas domes Īpašuma departaments Būvju sakārtošanas pārvaldes pārstāvji
14.20 – 14.40Vēsturisko ēku saglabāšanas specifikaNKMP
14.40 – 15.00Durvju restaurācija ar pašvaldības atbalstuK. Garbunovs
15.00 – 15.20Kultūras pieminekļa atjaunošana praksēA.Tipāne
15.20  – 15.40Biedrības izveidošanaN.Grigane-Grīsle
15.40 – 16.00Pieredzes apmaiņaV. Gavars
16.00 – 17.00Diskusija